Behind the design and production: The Baking Steel

Bakom design och tillverkning: The Baking Steel

Med ett bakstål kan du ta ditt bakande till nya höjder.

När du får bakstålet är det klart för omedelbar användning . Detta eftersom vårt bakstål, till skillnad från andra på marknaden, är kryddat med vegetabiliska oljor, som skyddar mot rost och ger en naturlig non-stick yta. Dessutom är bakstålet försett med ett bekvämt handtag , vilket gör det lättare och säkrare att hantera.

Bakstålet är tillverkat i Sverige , i hjärtat av Småland, på en fabrik med över 100 års erfarenhet. Detta är din garanti för ett bakstål av högsta kvalitet, som du kommer att njuta av resten av ditt liv.

Tillverkad i 6 mm kolstål

Bakstålet är uppkallat efter materialet det är gjort av, nämligen stål. Närmare bestämt är den tillverkad i 6 mm svenskt kolstål av högsta kvalitet.

Men varför är kolstål så bra?

Kolstål - även känt som järn, plåt eller kolstål - är ett fantastiskt material för att tillverka bakstål eftersom det har en helt unik värmehållning . Detta ger explosiv värme, vilket gör att du kan baka bröd med högre fukthalt - vilket resulterar i en saftigare smula och en krispigare skorpa.

Du vet säkert redan att en baksten är ett billigare alternativ till ett bakstål, men vad är skillnaden?

Kolstål, precis som bakstålet, absorberar värme cirka 18 gånger bättre än en baksten. Det betyder att när du lägger din kalla deg på ytan så sjunker inte temperaturen på bakstålet drastiskt som på en baksten.

Resultatet kan ses och smakas.

Dessutom är bakstålet också mycket mer hållbart. Läs mer om skillnaderna mellan bakstål och baksten här.

Hur bakstålet tillverkas

För att säkerställa en jämn toppkvalitet tillverkas bakstålet på en svensk fabrik med över 100 års erfarenhet.

Först laserskärs kolstålet till en mångsidig storlek på 37 x 33 cm för att passa i de flesta ugnar.

Därefter sandblästras ytan för att uppnå en jämn finish och för att de vegetabiliska oljorna ska fästa bättre på ytan.

Slutligen sprayas en unik blandning av vegetabiliska oljor på den sandblästrade ytan som bränns in i 350 grader i cirka 5 minuter. Ytan mörknar när oljan polymeriserar. Detta skyddar mot rost och säkerställer att ditt bakstål är klart för omedelbar användning.

Du kan upprepa denna process hemma regelbundet. Vi rekommenderar att du kryddar bakstålet med olja minst en gång var sjätte månad. Läs mer om hur du sköter och underhåller ditt bakstål här.

Funktionellt handtag

Även om det inte är standardpraxis för ett bakstål att ha ett handtag, har vi valt att lägga till ett för att göra det lättare för dig att ta bort bakstålet från ugnen. Detta gör bakstålet både lättare att lyfta och säkrare att hantera.

Utforska bakstålet här →

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Guider

RSS
Here's how easy it is to cook in a stainless steel pan

Så här enkelt är det att laga mat i en rostfri panna

Varför är kokkärl i rostfritt stål så populära i professionella kök? 5-lagers rostfritt stål är det mest mångsidiga materialet för köksredskap, eftersom du praktiskt taget...

Läs mer
Care-guide: Oak Cutting Boards

Skötselguide: Ekskärbrädor

En av de största fördelarna med en skärbräda i ek är att den håller i många år om du sköter den ordentligt. Därför är det...

Läs mer

Modtog tips & trick direkt i din indbakke