Which steel is the sharpest?

Vilket stål är vassast?

Är du osäker på skillnaden mellan VG10-stål och stålet som används i de flesta västerländska knivar? Vi guidar dig!

De flesta köksknivar är gjorda av ett stycke stål, vanligtvis med en hårdhet på cirka 54-55 HRC på Rockwell-skalan.

VG10 kärnstål

Köksknivar av VG10 stål har blivit mycket populära eftersom de kräver mindre underhåll än andra japanska ståltyper på grund av dess rostfria egenskaper. Med en kökskniv av VG10 stål behöver du inte oroa dig för att kniven ska bli matt eller rostig.

Dessa knivar har vanligtvis en hårdhet på 60-62 HRC på Rockwell-skalan och är därför betydligt vassare än vanliga köksknivar.

Vår rekommendation

Om du letar efter en kökskniv som är hållbar, vass och kräver minimalt underhåll, kolla in vårt urval av köksknivar . Med en sådan kniv får du mycket för pengarna.

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Guider

RSS

Everything you need to know about grinding stones

A whetstone is a tool used to sharpen your knives – and a really good investment if you want to keep your knives sharp for...

Läs mer

Knife sharpening - The ultimate guide

Sharp knives are essential in the kitchen, and if you want to ensure that your knives are always as sharp as possible, they need to...

Läs mer

Modtog tips & trick direkt i din indbakke