Which steel is the sharpest?

Vilket stål är vassast?

Är du osäker på skillnaden mellan VG10-stål och stålet som används i de flesta västerländska knivar? Vi guidar dig!

De flesta köksknivar är gjorda av ett stycke stål, vanligtvis med en hårdhet på cirka 54-55 HRC på Rockwell-skalan.

VG10 kärnstål

Köksknivar av VG10 stål har blivit mycket populära eftersom de kräver mindre underhåll än andra japanska ståltyper på grund av dess rostfria egenskaper. Med en kökskniv av VG10 stål behöver du inte oroa dig för att kniven ska bli matt eller rostig.

Dessa knivar har vanligtvis en hårdhet på 60-62 HRC på Rockwell-skalan och är därför betydligt vassare än vanliga köksknivar.

Vår rekommendation

Om du letar efter en kökskniv som är hållbar, vass och kräver minimalt underhåll, kolla in vårt urval av köksknivar . Med en sådan kniv får du mycket för pengarna.

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Guider

RSS
Here's how easy it is to cook in a stainless steel pan

Så här enkelt är det att laga mat i en rostfri panna

Varför är kokkärl i rostfritt stål så populära i professionella kök? 5-lagers rostfritt stål är det mest mångsidiga materialet för köksredskap, eftersom du praktiskt taget...

Läs mer
Care-guide: Oak Cutting Boards

Skötselguide: Ekskärbrädor

En av de största fördelarna med en skärbräda i ek är att den håller i många år om du sköter den ordentligt. Därför är det...

Läs mer

Modtog tips & trick direkt i din indbakke