Which steel is the sharpest?

Vilket stål är vassast?

Är du osäker på skillnaden mellan VG10-stål och stålet som används i de flesta västerländska knivar? Vi guidar dig!

De flesta köksknivar är gjorda av ett stycke stål, vanligtvis med en hårdhet på cirka 54-55 HRC på Rockwell-skalan.

VG10 kärnstål

Köksknivar av VG10 stål har blivit mycket populära eftersom de kräver mindre underhåll än andra japanska ståltyper på grund av dess rostfria egenskaper. Med en kökskniv av VG10 stål behöver du inte oroa dig för att kniven ska bli matt eller rostig.

Dessa knivar har vanligtvis en hårdhet på 60-62 HRC på Rockwell-skalan och är därför betydligt vassare än vanliga köksknivar.

Vår rekommendation

Om du letar efter en kökskniv som är hållbar, vass och kräver minimalt underhåll, kolla in vårt urval av köksknivar . Med en sådan kniv får du mycket för pengarna.

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Guider

RSS

How to Season Your Baking Steel

With a baking steel, you can create professional baking results in your own oven. The baking steel lasts a lifetime, but for consistent results, it...

Läs mer

How to Care for and Use Your Carbon Steel Griddle

You may have just received your new griddle or are considering buying one. But how do you get the best out of your griddle, and...

Läs mer

Modtog tips & trick direkt i din indbakke