Brian Mark: Chicken Stock

Brian Mark: Kycklingbuljong

Här är Brian Mark Hansens recept på kycklingbuljong, en ofta använd ingrediens i många av rätterna på Michelinrestaurangen Søllerød Kro, där han är kökschef.

Kycklingbuljong är en av hörnstenarna i de flesta kök och en oumbärlig bas i många rätter, som tillför en djup smak som sällan finns i köpevarianter. Den kan användas som bas för soppor, såser, risotto eller vilken rätt som helst som kan lyftas med en rik kycklingsmak.

Se receptet på danska här

Ingredienser

1 kokkyckling

Lite extra kycklingskinn

1 stor gul lök, grovt hackad

1/3 rotselleri, grovt hackad

2 stora morötter, grovt hackade

1/2 stor purjolök, den vita delen, skuren i stora bitar

100 g bladpersilja med stjälkar

20 g färsk timjan

20 g torkade korianderfrön

20 g svartpepparkorn

20 g gröna pepparkorn

Vatten


Instruktioner

Lägg alla ingredienser i en stor kastrull och tillsätt kallt vatten tills allt täcks.

Värm kastrullen tills buljongen sjuder.

Låt kycklingbuljongen sjuda i tre timmar och skumma av eventuellt skum regelbundet.

Sila buljongen.

Plocka köttet från kycklingen och spara det – det kan användas i rätter som vol-au-vent med kyckling och sparris eller frikassé.

Koka upp buljongen och reducera den till 1/3.

Förvara buljongen i kylskåp och använd den till såser, soppor eller risotto.


Tips: Du kan också frysa buljongen så att du alltid har hemmagjord kycklingbuljong redo.

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Recept

RSS
Moules frites with green salad

Moules frites with green salad

Moules frites is a timeless classic: fresh mussels, crispy chips – and served with a fresh green salad à la Cardenau. Francis and Victor Cardenau...

Läs mer
Chicken danoise with pickled cucumbers and plums

Kyckling-danois med inlagda gurkor och plommon

I samarbete med familjen Cardenau har vi tagit fram en serie recept som passar perfekt för våra gjutjärnsgrytor. Följ med oss när vi besöker Victor...

Läs mer