Christian Puglisi: Crispy Chicken with Celery Remoulade

Christian Puglisi: Krispig kyckling med selleri-remoulade

Få vägledning i hur du urbenar kycklinglår och lär dig tips för att få ett riktigt krispigt skinn. Kycklingen serveras med en selleriremoulad – som trots namnet är ganska olik den klassiska remouladen.

Receptet kommer från kocken och restauratören Christian F. B. Puglisi, som driver restaurangerna Bæst och Mirabelle, båda inspirerade av det italienska köket.

Se receptet på danska här 


Ingredienser

För 2 personer

2–3 kycklinglår med klubba

2 vitlöksklyftor

50 g klarifierat smör

125 g rotselleri i tunna strimlor

2 msk svarta oliver

En liten näve persilja

65 g majonnäs

1 citron

Valfritt: färsk rosmarin eller andra örter

Instruktioner

Selleriremoulad

Tillsätt en nypa salt till rotsellerin, massera lätt och låt stå i några minuter.

Hacka oliverna och persiljan och lägg i skålen med sellerin.

Tillsätt majonnäs och saften från en halv citron och blanda samman.

Smaka av med citronskal.

Krispig kyckling

Värm upp en grillpanna eller stekpanna gradvis.

Urbena kycklingen – se hur i videon ovan.

När pannan är medelvarm, tillsätt smör och en nypa salt, lägg sedan i kycklingen med skinnsidan nedåt. Använd ett pressjärn eller en tyngd för att pressa kycklingen mot pannan.

Efter några minuter, ta bort vikten och krydda med salt och peppar. Krossa vitlöksklyftorna lätt och lägg dem i pannan, eventuellt tillsammans med färska örter.

När skinnet är gyllene och krispigt, vänd kycklingen och stek kort på andra sidan.

Ta av kycklingen från pannan och låt vila.

Uppläggning

Lägg kycklingen på en skärbräda med skinnsidan nedåt och skär i mindre bitar.

Lägg upp och servera med selleriremouladen.

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Recept

RSS

Confiterad anka med sauterad spenat och apelsinsås

Gör julträffarna läckra och lätta genom att servera denna läckra ankconfit för dina gäster. Det som gör den här rätten enkel är att du kan...

Läs mer

Ölbräserade fläsklägg

Bräserade fläsklägg är fantastisk comfort food under årets kalla månader. Köttet blir otroligt mört efter flera timmars tillagning och såsen får ett otroligt smakdjup av...

Läs mer