Få vägledning i hur du urbenar kycklinglår och lär dig tips för att få ett riktigt krispigt skinn. Kycklingen serveras med en selleriremoulad – som trots namnet är ganska olik den klassiska remouladen.
Receptet kommer från kocken och restauratören Christian F. B. Puglisi, som driver restaurangerna Bæst och Mirabelle, båda inspirerade av det italienska köket.
Ingredienser
För 2 personer
2–3 kycklinglår med klubba
2 vitlöksklyftor
50 g klarifierat smör
125 g rotselleri i tunna strimlor
2 msk svarta oliver
En liten näve persilja
65 g majonnäs
1 citron
Valfritt: färsk rosmarin eller andra örter
Instruktioner
Selleriremoulad
Tillsätt en nypa salt till rotsellerin, massera lätt och låt stå i några minuter.
Hacka oliverna och persiljan och lägg i skålen med sellerin.
Tillsätt majonnäs och saften från en halv citron och blanda samman.
Smaka av med citronskal.
Krispig kyckling
Värm upp en grillpanna eller stekpanna gradvis.
Urbena kycklingen – se hur i videon ovan.
När pannan är medelvarm, tillsätt smör och en nypa salt, lägg sedan i kycklingen med skinnsidan nedåt. Använd ett pressjärn eller en tyngd för att pressa kycklingen mot pannan.
Efter några minuter, ta bort vikten och krydda med salt och peppar. Krossa vitlöksklyftorna lätt och lägg dem i pannan, eventuellt tillsammans med färska örter.
När skinnet är gyllene och krispigt, vänd kycklingen och stek kort på andra sidan.
Ta av kycklingen från pannan och låt vila.
Uppläggning
Lägg kycklingen på en skärbräda med skinnsidan nedåt och skär i mindre bitar.
Lägg upp och servera med selleriremouladen.