Thomas Rode's Grilled Duck Breast & Shiitake Skewers with Madagascar Pepper Hollandaise

Thomas Rodes grillade ankbröst & shiitakespett med madagaskarpepparhollandaise

Anka bröst, aubergine och smakrika shiitake-svampar grillas på spett i detta recept av den danske kocken Thomas Rode. Rätten toppas med en krämig hollandaisesås, smaksatt med Madagaskarpeppar – perfekt för att höja din grillkväll och imponera med hemmagjord hollandaisesås.

Tips: Blötlägg dina grillspett i vatten innan användning för att förhindra att de bränns.

Ingredienser

För 4 personer

250 g osaltat smör

2 äggulor

Juicen från en halv citron

En skvätt sherryvinäger

1-2 schalottenlökar, skalade och finhackade

1-2 msk inlagda gröna Madagaskarpepparkorn, krossade

2 ankbröst, rensade från silverhinna och ritsade

20 shiitakesvampar, stjälkar borttagna

4 mini auberginer, skurna i cirka 20 skivor

4-5 salviablad

Rivet skal från en halv citron

4 träspett

Instruktioner

Spett

Skär ankbrösten i 20 skivor med jämn tjocklek.

Krydda ankbrösten, aubergineskivorna och shiitakesvamparna med olivolja, rivet citronskal, salt och nymalen svartpeppar.

Trä dem växelvis på spetten, se till att ankans skinnsida vetter åt samma håll.

Grilla spetten med skinnsidan nedåt över måttlig värme på grillpannan i cirka 7–8 minuter, vänd sedan och grilla ytterligare 2 minuter innan du lägger dem åt sidan för vila medan du vispar såsen.

Sås

Klarna smöret genom att värma det på måttlig värme tills mjölkproteinerna sjunker till botten.

Lägg de finhackade schalottenlökarna i en kastrull med god värmefördelning tillsammans med nymalen svartpeppar, citronsaft och sherryvinäger.

Reducera vätskan, tillsätt en skvätt kallt vatten och äggulorna, vispa över låg värme tills det blir fluffigt och krämigt, likt en varm sabayon.

Tillsätt under kraftig vispning det smälta, klarade smöret i en tunn stråle och se till att det helt absorberas varje gång.

Tillsätt de krossade gröna pepparkornen och krydda med salt, nymalen svartpeppar och extra citronsaft vid behov.

Servering

Lägg spetten på ett varmt fat och ta bort träspetten.

Häll såsen i en varm såskanna eller serveringskärl och servera vid sidan om.

Servera med grillade grönsaker och en god sallad.

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Recept

RSS
Moules frites with green salad

Moules frites with green salad

Moules frites is a timeless classic: fresh mussels, crispy chips – and served with a fresh green salad à la Cardenau. Francis and Victor Cardenau...

Läs mer
Chicken danoise with pickled cucumbers and plums

Kyckling-danois med inlagda gurkor och plommon

I samarbete med familjen Cardenau har vi tagit fram en serie recept som passar perfekt för våra gjutjärnsgrytor. Följ med oss när vi besöker Victor...

Läs mer