Smash Burgers

Smash hamburgare

Här är vår syn på en klassisk hamburgare, lättlagad på grillen, över en lägereld eller inomhus på spisen. Smash hamburgare ger en extra krispig bryn. Allt du behöver är en bra gjutjärnspanna eller stekpanna. Och naturligtvis en smasher/grillpress.

Använd gärna köttfärs med hög fetthalt. Du kan enkelt smaksätta majonnäsen med lite extra dijonsenap, paprika och chilisås efter eget tycke.

4 portioner

Ingredienser

500 g köttfärs
1 stor rödlök, skivad
Smör (till hamburgerbullar)
4 burgarbullar (gärna brioche)
4 skivor cheddarost
Pickles och sallad till servering
Majonnäs (valfritt, smaksatt med dijonsenap, paprika och chilisås)
Olja för stekning
Salt och peppar

Instruktioner

Blanda majonnäsen med dina favoritaromer - till exempel dijonsenap, paprika och/eller chilisås.

Dela nötfärsen i fyra lika stora delar och forma till bollar.

Förvärm grillen eller stekpannan på medelhög/hög värme i 3-5 minuter och lägg på ett tunt lager matolja.

När stekpannan är varm, tillsätt de skivade löken i ett par minuter tills de tar färg. Ställ dem åt sidan.

Lägg de fyra hamburgarna (nu formade som bollar) på grillen och krossa dem med en lätt oljad smasher/grillpress tills de är helt platta. Det är okej om de inte är perfekt runda. Kanterna blir bruna och utvecklar en läcker bränning. Koka i ca 2 minuter och strö över salt.

Vänd burgarna och låt dem koka ytterligare en minut, fördela sedan cheddarskivorna över dem och låt burgarna koka färdigt i ca 1 minut till medan osten smälter.

Lägg nu de smörade briochebullarna på grillen och låt dem bryna i ca 1-2 minuter. Håll ett öga på dem för att förhindra brännskador.

Dina smashburgare är nu klara! Bred ut majonnäsdressingen på bullarna och lägg sedan till en salladsbit, hamburgarna, löken och pickles.

Smaklig måltid.

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Recept

RSS
The The Winning Recipe in Denmark's Largest Cooking Competition

The The Winning Recipe in Denmark's Largest Cooking Competition

Sol over Gudhjem is Denmark's largest cooking competition, taking place on Bornholm every summer, where Gudhjem Harbour transforms into a culinary mecca for chefs and...

Läs mer
Recipe with Adam Price - Breaded Pheasant with Summer Vegetables

Recipe with Adam Price - Breaded Pheasant with Summer Vegetables

"One of the greatest joys of hunting is that when you succeed, you suddenly have an entire game animal to prepare. You feel grateful to...

Läs mer

Modtog tips & trick direkt i din indbakke