3 things you can make in your carbon steel frying pan

3 saker du kan laga i din stekpanna av kolstål

Har du brist på inspiration för vad du kan laga i din stekpanna i kolstål – eller för läckra rätter som verkligen visar pannans fantastiska stekegenskaper?

Här är tre av våra favorit rätter som du (och dina gäster) garanterat kommer att älska!


1. Den perfekta biffen

Det är nog ingen överraskning att biff har fått sin plats på denna lista – kanske är det till och med därför du köpte denna fantastiska panna?


När du steker en biff är det viktigt att pannan du använder kan nå en hög temperatur – och lika viktigt att pannan kan hålla temperaturen när biffen väl ligger i pannan.

Dessa egenskaper får du med en stekpanna i kolstål!

Med denna panna i handen kan du skapa det krispigaste skinnet med en härligt karamelliserad yta och en perfekt rosa kärna – varje gång!

Läs hur här!

Planerar du att laga en läcker Cote de boeuf?

Då sätter du in pannan i ugnen och låter biffen bli klar!


2. Frittata med svamp, tomat och pancetta

Vår stekpanna i kolstål är handgjord i Italien av högsta kvalitet kolstål.

Vad är då bättre sätt att fira italienskt hantverk än att göra en läcker italiensk specialitet i pannan – nämligen Frittata!

Om du inte redan är bekant med begreppet ‘Frittata’, är det det italienska svaret på en omelett.

Frittata kan göras i många olika varianter, alla med läckra ingredienser från grönsaksriket.

Vår favorit är denna läckra frittata med svamp, tomat och pancetta, som är superb när den lagas i din stekpanna i kolstål.

Först steker du pancettan tills den får en krispig, karamelliserad yta, tillsätt sedan de andra ingredienserna och avsluta tillagningen av äggblandningen i ugnen.

Se hela receptet här!


3. Fritto Misto di Mare

En annan italiensk klassiker som är enkel och otroligt god!

Blandad friterad skaldjur är en av de godaste rätter du kan göra i din stekpanna i kolstål – när du väl har provat denna rätt kommer du definitivt att göra den om och om igen.


Du kan välja vilka skaldjur du vill fritera i pannan (vi gillar räkor och bläckfisk).

Det viktigaste är att hålla en jämn temperatur så att smeten förblir krispig snarare än tråkig och ‘mjölig’.

Därför är det bäst att göra denna rätt i en stekpanna i kolstål, där det är lätt att kontrollera värmen.

Hitta receptet här

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Guider

RSS
Five questions and answers about cast iron casseroles

Fem frågor och svar om gjutjärnsgrytor

Vi ställde fem viktiga frågor om emaljerade gjutjärnsgrytor till Julius Schiller, grundare av Gastrotools och mannen bakom utvecklingen av våra produkter i samarbete med tillverkare...

Läs mer
Where a pan is made: A visit to Franco's workshop

Var en panna tillverkas: Ett besök i Francos verkstad

Strax utanför den italienska staden Como – en kort avstickare från en trafikerad väg – står en byggnad som inte väcker särskilt mycket uppmärksamhet. Men...

Läs mer