Behöver du inspiration till vad du kan göra på ditt bakstål?
Här är våra 3 favoritrecept för din bakplåt – med en extra bonus längst ner i inlägget.
1. Den perfekta pizzadegen

Hemmagjord pizza har blivit alltmer populärt, och med god anledning: pizza är en säker vinnare i vilket hem som helst, och om du verkligen vill kan du ge dig in i en komplicerad process för att uppnå det äkta italienska resultatet.
Här är ett recept som vem som helst kan följa och som fungerar varje gång. Degen får jäsa i kylen där den får tid att utveckla smak och glutenstruktur – och sedan kan du låta den ligga kvar i kylen tills du är redo att använda den. Pizzorna får en lätt och härlig skorpa med ett saftigt inre.
2. Surdegsbullar

Det är en väldigt speciell känsla att ta ut sina första lyckade surdegsbullar från ugnen, och det blir det definitivt inte sista gången när du upptäckt de fantastiska bak-egenskaperna hos surdeg. Bullarna är krispiga, luftiga, goda och perfekta till morgonkaffet, smör och en ostskiva.
Du kan baka surdegsbullar på en vanlig bakplåt, men de jäser bäst när de gräddas på ett bakstål så att de blir krispiga på utsidan och saftiga på insidan. Bullarna håller längre än jästbröd eftersom de är gjorda med surdeg, och de kan lätt frysas in så att du alltid har en surdegsbulle redo att ta fram från frysen.
3. Surdegsbaguetter
Bagetter är en säker vinnare på de flesta matbord, vare sig de serveras med charkuterier, tapas eller som tillbehör till huvudrätten. Här är en enkel version, bakad med surdeg.
Degen får jäsa i kylen så att den hinner utveckla smak och en ännu bättre textur. När du är redo är det bara att vända ut degen på en bänk, skära den i baguetter, grädda och du har varma surdegsbaguetter till middagen. De kan också användas till smörgåsar nästa dag, eftersom surdegen håller brödet fräscht och saftigt längre.
Bonus: Pitabröd

Många tror att hemmagjort pitabröd är svårt att göra eftersom det behöver ha det karakteristiska ihåliga mitten som gör plats för härliga fyllningar. Men det är mycket enklare än du tror, och du kommer aldrig tröttna på att se ditt pitabröd ‘poppa’ i ugnen.
Om du bakar ditt pitabröd på ett bakstål får du bästa resultat, då den explosiva värmen från bakstålet hjälper brödet att resa sig. Fyll dem med dina favoritfyllningar, och om du får några över kan de lätt frysas in för en snabb och enkel middag en annan dag.