Carbon steel frying pan: The best pan for outdoor cooking

Stekpanna i kolstål: Den bästa pannan för matlagning utomhus

Några av de bästa sakerna vi njuter av under de varma sommarmånaderna är matlagning utomhus - gärna över öppen eld. Oavsett om du sitter på innergården, i trädgården, på stranden eller i skogen så är det något magiskt med kombinationen av aromer från rök och frisk luft. Det är viktigt att använda rätt köksutrustning när du lagar mat utomhus. Du behöver en stekpanna som tål höga temperaturer, har en slät kokyta och, viktigast av allt, har en bra vikt som gör den lättare att hantera och ta med på språng.

En stekpanna i kolstål passar också utmärkt till grillen.

Nu kanske du tänker: "Varför ska jag sätta en panna på grillen?" En av de största utmaningarna med grillning är ojämn värmefördelning. Många säger "känn din grill" - menar, vet var det är som varmast och kallast.

När du sätter pannan på grillen får du en jämn tillagningsyta med bra värmefördelning - och alla läckra juicer stannar kvar i pannan, vilket ger dig en perfekt stekning, matlagning och intensiv smak kombinerat med de fantastiska dofterna av rök och eld .

Så vilken stekpanna ska du välja?

Järnpannor, gjutjärnspannor eller grillplattor?

När det kommer till matlagning vid höga temperaturer har du flera alternativ - en stekpanna av rågjutjärn, en stekpanna av kolstål eller en stekpanna.

En panna av kolstål är lättare än både gjutjärnspannan och grillplattan, vilket gör den mer lämpad att ta med på språng.

Om du lagar en större omgång mat utomhus är en stekplåt perfekt för detta. Beroende på hur många personer du lagar mat till kan du välja antingen en stor eller liten stekplåt.

Vi rekommenderar att antingen ta med en panna av kolstål eller en stekpanna när du lagar mat utomhus.

Se vårt urval här

Den perfekta stekpannan för grillen

Kolstålpannor är perfekta för matlagning utomhus. Med lägre vikt än gjutjärn, snabb uppvärmning, och fantastiska värmeegenskaper får du ett perfekt matlagningsresultat. Järnpannor tål upp till 650°C, vilket gör den perfekt för matlagning över öppen eld. Med tiden byggs kryddor upp på pannan, vilket ger den naturliga non-stick-egenskaper, och pannan kan användas på alla värmekällor, inklusive gasgrillar, kolgrillar och öppen eld. Med Gastrotools stekpanna i kolstål kan du laga vad du vill en varm sommardag.

Varför du ska använda en stekpanna på grillen

Med en stekpanna undviker du att små matvaror faller genom grillgallren - tänk dig sparris, räkor, rädisor, lök och små paprika. Med möjligheten att placera stekpannan direkt på grillen kan du göra all matlagning på ett ställe. Och du får en extra kokyta förutom grillgallret. Du kan till exempel steka paprika och lök i stekpannan medan du har korvarna eller brödet direkt på grillen. Eller kanske pilgrimsmusslor i pannan medan majskolvarna står på grillen. Möjligheterna är många – och med stekpannans handtag blir det ännu lättare att hantera matlagning på grillen.

När du grillar eller lagar mat utomhus nästa sommar, se till att ha en bra panna av kolstål. Den värms upp snabbt, anpassar sig till både hög värme och svalare tillagningstemperaturer, tål extremt hög värme och fungerar som en bra bas för matlagning på grillen. Oavsett om du lagar smashburgare eller grillar en god biff med grillade grönsaker – järnpannan har din rygg.

Se vårt utbud av kastruller och stekpannor här

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Guider

RSS
Here's how easy it is to cook in a stainless steel pan

Så här enkelt är det att laga mat i en rostfri panna

Varför är kokkärl i rostfritt stål så populära i professionella kök? 5-lagers rostfritt stål är det mest mångsidiga materialet för köksredskap, eftersom du praktiskt taget...

Läs mer
Care-guide: Oak Cutting Boards

Skötselguide: Ekskärbrädor

En av de största fördelarna med en skärbräda i ek är att den håller i många år om du sköter den ordentligt. Därför är det...

Läs mer

Modtog tips & trick direkt i din indbakke