5 reasons to choose a carbon steel frying pan

5 skäl att välja en stekpanna i kolstål

Har du någonsin funderat på att lägga vantarna på en stekpanna av kolstål?

Vi förstår helt!

Även om det har varit utmanande att kondensera alla de fantastiska egenskaperna hos kolstål till ett blogginlägg, kommer här 5 anledningar till varför du bör välja denna fantastiska stekpanna.

1. Naturlig nonstick - PFAS-fri

Har du hört talas om termen " krydda " förut?

Om du redan är den lyckliga ägaren till en kolstålspanna vet du definitivt vad jag pratar om!

Smaksättning är verkligen en av de mest karakteristiska egenskaperna hos en stekpanna av kolstål.

Kort sagt, det är ett oljelager som bränns på ytan av pannan, vilket ger en naturlig nonstick- effekt.

Detta ger pannan en fantastisk nonstick-egenskap - och fördelen med denna smaksättning är att pannan är nonstick samtidigt som den är fri från alla PFAS-ämnen!

Det gör att du kan steka den perfekta biffen – utan att den fastnar, och utan att oroa dig för din – eller miljöns – hälsa.

Läs mer om: Är kokkärl i kolstål säkra att laga mat på?

2. Frityregenskaper

Nu till den (kanske) viktigaste punkten - hur blir stekresultatet?

Absolut fantastiskt!

Med en stekpanna av kolstål kan du skapa en skorpa på dina biffar eller grönsaker som du aldrig sett förut.

Du kan göra detta eftersom pannan har unika värmeegenskaper - specifikt kan den här pannan bli otroligt varm samtidigt som den behåller värmen. Även vid medelvärme på spisen.

Det betyder att när du lägger din biff på pannan, är det inte ett stort fall i temperaturen.

Maillard-reaktionen startar direkt, vilket resulterar i en krispig karamellisering av biffens yta.

Resultatet: Den perfekta skorpan!

Läs också: Så steker du den perfekta biffen

3. Livstids hållbarhet

Det kanske inte kommer som en chock att järn är hållbart – men det syns verkligen med den här typen av stekpanna.

Materialet kan inte bara ta stryk i köket utan att ta skada, utan pannan kan även behålla sin styrka i många år framöver.

Vi skulle faktiskt våga påstå att om du köper en stekpanna i kolstål och underhåller den ordentligt så kommer du att ha glädje av den resten av ditt liv!

Ja, det är faktiskt inte otänkbart att pannan kommer att gå i arv i generationer.

Men vad ska man vara medveten om?

Materialet är extremt hållbart och mer eller mindre omöjligt att slita ner – men det finns två speciella saker som kan gå fel – speciellt om du använder pannan på en induktionsspis.

Drastiska temperaturförändringar och rost.

Boost-funktion på din induktionsspis eller kallt vatten på en varm panna är därför ett klart 'no-go'. Men det gäller alla andra kokkärl också.

Och för att undvika rost bör du vara uppmärksam på ett par saker när du rengör och förvarar pannan.

Men om du följer våra tips är det faktiskt otroligt enkelt att hålla pannan i toppform.

Läs alla viktiga tips för stekpannor i kolstål här

4. Mångsidighet - för alla värmekällor

Induktion, gasspis, ugn, grill eller lägereld?

Inga problem!

Stekpannan i kolstål kan användas på alla värmekällor .

Med denna panna får du den (kanske) mest mångsidiga pannan du någonsin kan få tag på.

Om du ska steka en tjock cote de boeuf kan du först steka steken perfekt och sedan sätta pannan i ugnen för att tillaga steken färdig.

Lagar du mat utomhus?

Då är en stekpanna i kolstål perfekt att ha med sig! Du kan kasta kastrullen direkt över elden utan problem.

Läs också: Den bästa pannan för matlagning utomhus - Järnpannor

5. Estetiskt tillägg till köket

Kan du föreställa dig hur en stekpanna av kolstål skulle passa in i ditt kök?

Denna panna har ett rustikt och vackert utseende - och färgen på pannan ändras varje gång du använder den.

Vår stekpanna i kolstål är handgjord i italienskt kolstål , vilket inte bara ger en panna av otrolig kvalitet utan också en panna som du inte vill gömma i lådan.

Handla våra stekpannor i kolstål här→

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Guider

RSS
Here's how easy it is to cook in a stainless steel pan

Så här enkelt är det att laga mat i en rostfri panna

Varför är kokkärl i rostfritt stål så populära i professionella kök? 5-lagers rostfritt stål är det mest mångsidiga materialet för köksredskap, eftersom du praktiskt taget...

Läs mer
Care-guide: Oak Cutting Boards

Skötselguide: Ekskärbrädor

En av de största fördelarna med en skärbräda i ek är att den håller i många år om du sköter den ordentligt. Därför är det...

Läs mer

Modtog tips & trick direkt i din indbakke